Teklog.dk – din nye platform til sommerhusets energiforbrug

Efter at have kørt med pclogin og vores eget login.sommerhusteknik.dk siden 2014 er vi nu igang med at udvikle en helt ny platform – teklog.dk som kommer til at samle det bedste fra de to platforme, og samtidig med at der kommer nye alarmfunktioner til, rykker vi hastighed og design op på nutidens standarder.

Teklog.dk samler dit overblik

Med teklog.dk samler vi styring af din(e) luft/luft varmepumpe(r), pool temperatur, elforbrug, vandforbrug, varmeforbrug og nem adgang med koder til døren – alt sammen i real tid, og med mulighed for integrationer til flere bookingsystemer som Contool, Bookhus og flere private systemer. Med teklog.dk kan du give dit bureau og din lokale tilsynsførende adgang til alle funktioner fra ét login, og du kan lade dine gæster følge deres forbrug under deres ophold.

Teklog.dk bliver kompatibel med allerede installeret udstyr, og integrationer med eksisterende bookingsystemer. Samtidig udvikles der også nye standarder for dataudveksling med bookingsystemerne, som på sigt vil erstatte de nuværende løsninger, som efterhånden har en del år på bagen. Teklog.dk bliver også afsættet til at vi fremover gør os fri af 3. parts løsninger, som gennem tiden har givet udfordringer med utilsigtede opdateringer og udgåede produkter.

Større besparelser på vej til sommerhusejere

Med teklog.dk er det intentionen at du som sommerhusejer skal have de bedst mulige vilkår for at reducere dine energiudgifter, både når huset står ubeboet og udlejet. Det muliggør vi på flere forskellige områder

  • Smart udnyttelse af egen produceret strøm fra solceller, som gemmes i poolen
  • Opsætning af tidsregler, som reducerer energiforbruget til opvarmning i de dyreste timer

Tidsplan for teklog.dk

  1. 2022-Q3: Specifikation af platformens funktioner og krav
  2. 2022-Q4: Opstart udvikling, værkstedstests og første fieldtests udføres
  3. 2023-Q1: Overførsel af eksisterende kunder til teklog.dk
  4. 2023-Q2: Nedlukning af pclogin og login.sommerhusteknik.dk
rengøring af filter, Luft/luft varmepumpe

Rengøring af filter i luft / luft varmepumpe

Hånden på hjertet, vor ofte gør du filteret i din luft / luft varmepumpe rent?

Vi oplever ofte, at det med rengøring af luft / luft varmepumpens filter er noget der bliver glemt, og derfor faktisk kun sker, når vi foretager det årlige lovpligtige serviceeftersyn. Det er rigtig ærgerligt – læs her hvorfor.

Hvor ofte skal filtrene rengøres?

Det er lidt som spørge, hvor ofte skal bilen tankes? Det kommer nemlig fuldstændig an på hvor meget luft der passerer igennem din varmepumpe, og hvor beskidt luften er.

Mængden af luft afhænger af hvor mange timer din varmepumpe kører, og hvor hurtigt blæseren kører. Hvor meget skidt der er i luften afhænger dels af placering, hvor meget huset benyttes, samt hvor ofte og hvor grundigt der bliver gjort rent.

Placeringen af varmepumpens betydning

Varmepumpens placering kan have stor betydning for mængden af snavs der samles i filteret.

  • Køkken – stegeos sætter sig, og gør bestemt ikke opsamlignen af øvrigt snavs mindre
  • I nærheden af brændeovn – en brændeovn giver bare mere snavs i rummet. Hvis varmepumpen så også kører imens der fyres i brændeovnen er der virkelig basis for opsamling af snavs. Ps. Husk at en varmepumpe i Auto-mode nemt kan begynde at køle, når der fyres op i brændeovnen!

Hvorfor rengøre filtrene?

Når der samles skidt i filteret i  en luft / luft varmepumpe, vil effekten af varmepumpen falde, da der ikke længere kan trækkes den samme mængde luft igennem indedelen. Men skidtet i filteret er også grobund for bakterier og virus som kan spredes med luften

Find dit eget rengøringsinterval

rengøring af filter, Luft/luft varmepumpe

Vil du gerne have et fast rengøringsinterval, som du kan føre ind på din tjeckliste for rengøring, eller så du kan meddele rengøringspersonalet det faste interval?

Tjek filtrene fx 1 gang pr. måned – kommer du ikke selv så ofte huset, kan du måske få rengøringen til at tage et billede til dig? Er filtrene snavsede, rengøres de naturligvis ved denne kontrol.

Er filtrene ikke specielt snavsede, kan rengøring evt. udskydes til næste kontrol. Er de derimod meget snavsede, bør et kortere interval inden næste kontrol måske overvejes.

Bemærk at intervallet let kan variere hen over over året afhængig af antal udlejdningsdage og brug af huset (brændeovn, madlavning mv.).

Tilbud på Samsung Smart 12 Luft/Luft varmepumpe

Follow my blog with Bloglovin Dansk Sommerhus Teknik kører i øjeblikket et forårstilbud på Samsung Smart 12 luft/luft varmepumpe med tilbudet kører vi formentlig med Danmarks Billigste Samsung Smart 12 luft/luft.

Husk at en varmepumpe skal monteres af en autoriseret kølemontør. Udover at det er lovpligtet, sikrer du dig også at din varmepumpeinstallation bliver trykprøvet og korrekt vakumeeret, hvilket er din sikkerhed for, at dit anlæg både er helt tæt, og kører så optimalt som muligt.

Har du et poolsommerhus er du måske også interesseret i vores Luft/Vand poolvarmepumpe? Poolvarmepumpen er en splitmodel, som er yderst effektiv, og som kan fjernstyres via vores intelligent sommerhus-portal.

 

Hvorfor er varmepumper så dyre?

Ja, hvorfor er varmepumper så dyre?

Vi vil være så frække, at besvare dette spørgsmål med et nyt spørgsmål: Er de nu også det?

 

Ja, og nej – for hvad koster en varmepumpe egentlig?

Hvis du kigger på prisen på en varmepumpe, vil du formentlig synes at beløb virker højt, og for de fleste mennesker vil der da også være tale om adskillige måneders husholdningsbudget – i den sammenhæng er vi helt enige, så er en varmepumpe dyr!hvorfor er varmepumper så dyre?Læs mere

Opdager du vandspild?

Ved traditionel aflæsning af vandmåleren i sommerhuset, er det ikke altid let at opdage vandspild, for hvad skylde ændringen mellem 2 udlejninger? Returskyl af pool, utæthed, eller bare en forkert aflæsning?

Med fjernaflæsningen fra Dansk Sommerhus Teknik

Graf - vandspild

Med fjernaflæsning af vandmåleren er det let opdage vandspild

Læs mere