Hvad koster energioptimering af poolhus?
Energioptimering af poolhus varierer i pris, afhængig af hvor mange tiltag der kan foretages. Men istedet for at se på prisen, er det også vigtigt at se på den årlige besparelse, der opnås. Den årlige energibesparelse er ofte så stor, at selv med et banklån til din energioptimering, vil du opleve at have penge til overs efter afdragene.
Hvad består en energioptimering af?
Når vi kigger på energioptimering af poolhus, er der som regel flere faktorer der spiller ind, og det er derfor vigtigt at se på eksisterende varmekilder, poolfilter og filterpumpe til poolen.
Vi gennemgår hele din installation, og ser på, hvor det er økonomisk rentabelt at gennemføre energibesparende foranstaltninger.
Når vi har overblikket over hvilke tiltag der kan foretages, udarbejder vi et tilbud. Sammen med tilbuddet får du også et estimat på din årlige energibesparelse.
Herunder kan du læse mere om de typiske energislugere, som vi vil kigge på, og ofte foreslå udskiftning af.
Varmekilder
Er der elvarme, luft/luft varmepumpe, oliefyr eller pilleovn? Dette spiller nemlig en vigtig rolle i valget af den energioptimerede varmeløsning.
Poolfilter / filtermateriale
Hvilket filtermateriale benyttes i dag? Sand, Glas eller andet?
Skift af filtermateriale kan give besparelse på flere fronter, da det både kan give vandbespesparelse og mulighed for udskiftning til en mere driftsøkonomisk filterpumpe
Filterpumpe
Er filterpumpen af ældre dato er den helt sikkert hverken energieffektiv eller med variabel omdrejningstal. En pumpe med variabelt omdrejningstal sikrer lavest muligt energiforbrug med den nødvendige gennemstrømning af dit poolvand, så vandkvaliteten stadig holdes i top – men stadig med mulighed for, at skrue op for pumpen, når poolen skal renses (bundsuges) mv.
En forudsætning for at kunne køre med variabelt omdrejningstal, er at filtermaterialet tillader dette. Udskiftning af filterpumpe foregår derfor som regel kun i forbindelse med skift af filtermateriale.