Hvorfor er varmepumper så dyre?

Ja, hvorfor er varmepumper så dyre?

Vi vil være så frække, at besvare dette spørgsmål med et nyt spørgsmål: Er de nu også det?

 

Ja, og nej – for hvad koster en varmepumpe egentlig?

Hvis du kigger på prisen på en varmepumpe, vil du formentlig synes at beløb virker højt, og for de fleste mennesker vil der da også være tale om adskillige måneders husholdningsbudget – i den sammenhæng er vi helt enige, så er en varmepumpe dyr!hvorfor er varmepumper så dyre?

Men hvis vi derimod sætter prisen op i den rigtige sammenhæng, skulle der gerne vise sig et helt andet billede. For sammen med varmepumpens pris skal du også se på den årlige besparelse på din el- eller olieregning. Hvis dit sommerhus benyttes flittigt, vil der opnås en stor besparelse på energiforbruget. Denne besparelse vil, i løbet af få år have betalt investeringen til varmepumpen.

 

Jamen det er jo gæsterne der betaler!

Korrekt, men hvor ofte har du ikke hørt sætningen: “Det var dyrt i el, det gør vi aldrig mere”? Hver gang en lejer siger sådan, skal du kæmpe for, at finde en ny lejer til næste år. Hvis din lejer derimod tog hjem med et “wow det var godt nok et billigt sommerhus, og det kostede næsten ikke noget i el”. Tror du så ikke, at lejeren kunne finde på at komme igen, eller anbefale dit hus til deres venner?

Og så har vi slet ikke nævnt tomgangsugerne endnu, hvor huset bare står og fiser varme af, for at være klar til næste udlejning, eller hvis der skulle skulle komme en udlejning med kort varsel. Her er det dig, der betaler hele regningen.

Så næste gang du hører nogen spørge: hvorfor er varmepumper så dyre, så husk at fortælle dem at de skal holde prisen op i mod deres besparelse.
Med en varmepumpe fra Dansk Sommerhus Teknik – uanset type

  • Kan temperaturen styres direkte fra dit kundelogin.
  • Har du fuld kontrol over, hvilke muligheder gæsterne har for at styre varmepumpen (varme/køl/auto).
  • Kan temperaturen automatisk hæves ved ankomst / sænkes ved afrejse*

* Kræver at dit bookingsystem kan sende info til Dansk Sommerhus Teknik.

Læs mere om de forskellige typer af varmepumper fra Dansk Sommerhus Teknik

Udgivet i Nyheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.