0
Your Cart

Varmepumpe sommerhus

Har du allerede overvejet en varmepumpe til dit sommerhus? Ellers læs med her, og find ud af hvorfor en varmepumpe kan være en rigtig god idé:

Varmepumpe i sommerhuset reducerer energiudgifter og CO2 aftryk.

Med en varmepumpe får du 4-5 gange mere varme pr. brugt kilowatttime (kWh) til opvarmning, sammenlignet med almindelige elradiatorer.

Der er altså en rigtig stor elbesparelse at hente, som både giver dig en økonomisk gevinst! Samtidig medvirker den til at nedbringe dit CO2 aftryk.

Øger komforten

Når du varmer sommerhuset op med en luft/luft varmepumpe, får du hurtigere fordelt varmen i rummet, hvor varmepumpen er placeret. For at få varmen ud i sommerhusets øvrige rum, er det vigtigt at dørene mellem rummene står åbne. Derved kan den varme luft bedre fordeles.

Kan jeg bare installere en varmepumpe i sommerhuset?

I langt de fleste tilfælde, er det nemt at installere en varmepumpe i dit sommerhus. Normalt kan en autoriseret installatør klare installationen på mindre end én dag, når der er tale om en luft/luft pumpe. Særlige forhold kan dog komplicere processen fx:

  • Lokale restriktioner kan stille særlige krav til husets udtryk
  • Husets indretning kan komplicere placering af varmepumpen
  • Andre opvarmningsformer end traditionel elvarme kan betyde at fx jordvarme- eller luft/vand varmepumpe er bedre bud – her er installationen dog ofte en smule mere kompliceret.

Kræver en varmepumpe service?

Ligesom din bil også kører bedst, når du sørger for at den bliver serviceret, så vil din varmepumpe også give den bedste effekt, og have den længste levetid, hvis den jævnligt bliver serviceret. Afhængig af kølemiddelmængden på anlægget, kan der også være krav om årligt, autoriseret service. Uagtet autoriseret årligt service, er det vigtigt at holde inde- og udedele fri for snavs og andet, som blokere luftcirkulationen. Indvendigt er det vigtigt at luften kan cirkulere frit igennem indedelen, for at luften kan blive varmet op, og fordelt ud i rummet.

Udvendigt er det nødvendigt at frisk luft kan cirkulere igennem udedelens ribber, da luften køles af, og at derfor hele tiden skal ny luft til, for effektivt at producere ny varme. Desuden skal udedelen kunne komme af med kondensvand, som dannes ved afrimning, da vandet ellers vil fryse til i bunden af udedelen, og forringe effekten.